O Sinteză a gândirii clujene

Peisajul publicistic românesc s-a îmbogăţit, în decembrie 2013, cu o nouă revistă ale cărei preocupări se promit a fi din sfera prea puţin cunoscută a culturii şi gândirii strategice. Sub bagheta sociologului Vasile Dâncu, Sinteza îşi propune sistematizarea a ceea ce este de nesistematizat, a bombardamentului informaţional şi a evenimentului cotidian şi de multe ori efemer, reprezentarea informaţiei nu simplist, ci critic şi strategic.

Pe lângă invitaţia la gândire mai profundă, corectă şi eficientă, la analiză rece şi obiectivă, colectivul de redacţie şi colaboratorii îşi incită cititorii să trăiască frumos, cultivându-şi pasiuni mai puţin cunoscute sau la modă, dar demne de atenţie şi de aprofundare.

Editorialele directe, dar lipsite de cinismul tot mai caracteristic presei noastre, ale directorului revistei, Vasile Dâncu, sunt completate, în primele două numere, cu analize, interviuri şi portrete de figuri mai puţin erodate ale vieţii sociale româneşti, dar şi cu articole de călătorie, istorie, arte şi pasiuni ce ne amintesc de un joie de vivre adeseori uitat de trăitorii pe meleagurile dâmboviţene.

Redactorul şef al revistei este Caius Chioren, iar Ruxandra Hurezean este senior editor. Dintre contributorii primelor două numere îi amintim pe Vintilă Mihăiescu, Marius Avram, Vasile Iuga sau Ioan Es. Pop.

Autor: Diana Ivan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*