Vitralii. Lumini și Umbre

Sub coordonarea preşedintelui Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din SRI, domnul Filip Teodorescu, s-a lansat la începutul lui 2010 revista „Vitralii. Lumini şi Umbre”.

Muzeul Naţional de Istorie a României a găzduit primitor evenimentul celor care în decursul anilor s-au pus în slujba naţiunii române şi a intereselor ei. Numele celor care formează consiliul editorial al revistei vorbesc de la sine despre calitatea materialelor pe care aceasta le conţine: Prof. univ. dr. Gheorghe Buzatu, Prof.univ. dr. Ioan Chiper, Dr. istoric Alex Mihai Stoenescu, Prof. univ. dr. Cristian Troncotă şi Col.(r) Filip Teodorescu.

Opinia directorului SRI, domnul George Maior, exprimată printr-un mesaj în debutul revistei, este că „Vitralii” „repune în dezbatere ideea de patriotism şi aduce, la 20 de ani de la căderea comunismului un aer benefic de normalitate”.

Din culisele revistei veteranilor din serviciile române de informaţii, dezvăluim „Din istoria serviciilor de informaţii” la care au contribuit Cristian Troncotă, Vasile Mălureanu, Hagop Hairabetian şi Vasile Vasâlca, dar şi „Exerciţii de memorie şi inteligenţă”, rubrică în realizarea căreia s-au angrenat Alex Mihai Stoenescu şi Filip Teodorescu. Un important spaţiu este consacrat şi culturii de securitate, unde Aurel David ne vorbeşte despre „nevoia de cultură de securitate” .

Revista „Intelligence” doreşte mai experimentaţilor lucrători în folosul României, mult succes în activitatea editorială şi viaţă lungă.

Redacţia Intelligence

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*