In memoriam 24 decembrie 1989

Eroii nu au nevoie de „diplome”

La 24 decembrie 1989, în București, în Drumul Taberei, instituția „luptătorului antiterorist” a înregistrat cea mai grea jertfă, căreia istoria încearcă, de două decenii, să-i justifice tragismul.

De aceea, pentru Serviciul Român de Informații este o tradiție de onoare să păstreze vie și neîntinată, peste generații, memoria celor căzuți la datorie în evenimentele din timpul Revoluției:

Colonel (post-mortem)
TROSCA Al. GHEORGHE (1989)

Locotenent-colonel (post-mortem)
COTUNA Al. EUGEN – TRANDAFIR (1989)

Sublocotenent (post-mortem)
ANDREI I. ȘTEFAN (1989)

Sublocotenent (post-mortem)
COSTACHE I. ION (1989)

Sublocotenent (post-mortem)
MUICARU C. ION (1989)

Sublocotenent (post-mortem)
NEAGOE Șt. TEODOR(1989)

Sublocotenent (post-mortem)
OPREA I. EMIL(1989)

Sublocotenent (post-mortem)
SURPĂȚEANU P. C-TIN – FLORIN (1989)

Peste generații, eroii Brigăzii Antiteroriste constituie simbolul identitar al unei profesii pentru care asumarea riscului poate echivala cu sacrificiul suprem.

Peste generații, Brigada Antiteroristă comemorează an de an, la 24 decembrie, ZIUA LUPTĂTORULUI ANTITERORIST, înclinând in memoriam drapelul de luptă al unității, ca semn de profund respect față de înaintași.

Pentru profesioniștii de astăzi, jertfa acelui decembrie reprezintă „lecția de bază” a datoriei împlinite, a devotamentului necondiționat, a spiritului de sacrificiu, loialității și solidarității, la cote de performanță specifice unui corp de elită.

Ea va ramâne astfel în conștiinta luptătorilor antiteroriști, indiferent de formele recunoașterii oficiale a sacrificiului suprem al eroilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*