Provocări în comunicare. Transmiterea eficientă a informațiilor tehnice

Pe parcursul ultimelor 3 decenii, domeniul tehnologic s-a dezvoltat într-un ritm tot mai alert. Fiecare avans tehnologic a creat practic oportunitatea identificării următoarei îmbunătățiri tehnologice. Această creștere exponențială a transformat stilul de viață și modul nostru de lucru față de cel de acum 30 de ani. Progresele din domeniul tehnologiilor…
Vezi articol
Share

Pandemie, emoție și vulnerabilități digitale

„Digital Transformation is more about humans than digital” (Transformarea digitală se referă mai mult la oameni decât la digital) argumenta Brian Solis, analist digital, speaker și autor al unor lucrări despre tehnologiile digitale. Pentru o parte semnificativă din societatea globală, procesul de digitalizare nu mai reprezintă un element nou, intrigant…
Vezi articol
Share

Fără dovezi. Verdictul virtual

Comunicarea (etimologic derivat din cuvântul latin Communis – care aparține mai multora sau tuturor) este o activitate proprie prin unicitate omului, iar producerea ei este interdependentă de limbaj, care rămâne fundamentul oricărei asocieri umane. A informa vs. a persuada Teoriile lingvistice moderne subliniază cele două scopuri specifice actului de comunicare:…
Vezi articol
Share

Secrete bune, secrete rele

În filmul „The Circle” (Cercul), eroina principală încearcă să ducă o viaţă profesională şi personală fără secrete, în care urmează crezul companiei pentru care lucrează. În momentul în care pierde pe cineva drag realizează că expunerea în public, fără responsabilitate şi control, poate duce la dezastru. Decizia pe care o…
Vezi articol
Share

Feedback în analiza de intelligence. Cum ştim dacă ne-am făcut înţeleşi?

Analiza de intelligence, „cea mai fascinantă, dar și cea mai neînțeleasă componentă a ciclului de intelligence“, a suscitat dispute și a generat controverse referitoare la locul și rolul său atât în zona de intelligence guvernamental, cât și în zona de competitive intelligence. Nu vom intra în amănunte și nici nu…
Vezi articol
Share

Complexitatea procesului de comunicare prin mass-media

A încerca să defineşti procesul de comunicare poate fi la fel de dificil, uneori, cu a … comunica. Conform multiplelor definiţii pe care le propune Dicţionarul explicativ al limbii române, comunicarea este: 1. ”acţiunea de a comunica”, 2. ”înştiinţare, veste, ştire”, 3. ”contact, relaţie, legătură”, 4. ”prezentare într-un cerc restrâns…
Vezi articol
Share