EURODAC, o soluție digitală la o problemă europeană

Uniunea Europeană se află în avangarda digitalizării ca urmare a implementării noilor tehnologii în educație, economie, sănătate, mediu, dar și în alte domenii pentru care modernizarea proceselor devenise stringentă. Controlul migrației la granițe devenise, la sfârșitul secolului trecut, o necesitate pentru statele Uniunii Europene, iar Convenția de la Dublin, din…
Vezi articol
Share

Migrația ilegală sau cum se importă riscurile de securitate

Migrația ilegală este o formă de manifestare a criminalității organizate care, din cauza amplorii înregistrate și a modului perfecționat de derulare, are consecințe directe asupra situației economice, sociale și de securitate din statele de tranzit ale migranților sau refugiaților și din cele de destinație. În contextul actual, este importantă clarificarea…
Vezi articol
Share

Migraţia ilegală: Business vs ameninţare

Volatilitatea continuă a climatului de securitate din regiunea Orientului Mijlociu și a Africii de Nord (MENA) a potențat manifestarea fenomenului migrației ilegale pe teritoriul Uniunii Europene și, implicit, în imediata vecinătate a României. Principalele provocări cu care se confruntă statele europene rezidă în dificultatea de a gestiona și controla exodul…
Vezi articol
Share